top image overlay image

3registers

Opleiding & Werkervaring

-SPORTPSYCHOLOOG VSPN® & EMOTIONALLY FOCUSED THERAPY, SCHEMATHERAPIE, ACCEPTANCE & COMMITMENT THERAPY-

In 1992 ben ik afgestudeerd als Bewegingswetenschapper aan de toenmalige Rijksuniversiteit Limburg (nu Universiteit Maastricht). Aansluitend heb ik aldaar onderzoek gedaan naar de relatie tussen fysieke fitheid en cognitieve vermogens bij mensen van 25 tot en met 75 jaar. Van dit onderzoek zijn verschillende artikelen gepubliceerd in internationale wetenschappelijke tijdschriften.
Ook ben ik werkzaam geweest in de fitnessbranche. Bij verschillende fitnesscentra heb ik veel praktische kennis opgedaan bij het begeleiden van mensen tijdens het bewegen en trainen. Bovendien heb ik verschillende programma’s ontwikkeld waaronder het World Fitness Level System (een wetenschappelijk onderbouwd motivatiesysteem).

Daarna heb ik de overstap gemaakt naar de gezondheidszorg. Momenteel werk ik als psycholoog in een ggz-instelling, waar we mensen begeleiden met chronische lichamelijke pijnklachten en psychische klachten bij het doorbreken van gedragspatronen om weer en meer letterlijk en figuurlijk in beweging te komen, om weer meer te kunnen genieten van het leven.

In 2004 ben ik mijn eigen sportpsychologie-praktijk gestart. Ik ben sinds 2003 lid van de Vereniging voor Sportpsychologen in Nederland (VSPN). In 2006 ben ik opgenomen in het register SPORTPSYCHOLOOG VSPN® als Praktijksportpsycholoog. Ook heb ik de aantekening voor Sportpsycholoog Onderzoeker en Docent Sportpsychologie. Sindsdien heb ik trainingen van het prestatiegedrag verzorgd voor individuele atleten van Olympisch niveau tot een recreatief niveau, sportteams, coaches en ouders van sportende talenten. De sporten die door de jaren langsgekomen zijn: atletiek, badminton, biljart, handbal, hockey, ijshockey, judo, motorcross, paardensport, schietsport, skiën, tennis, turnen, voetbal, wedstrijddansen, wielrennen, worstelen en zwemmen.
Ook heb ik mentale weerbaarheidstraining gegeven aan politieagenten en begeleid ik studenten en coaches op de opleiding tot luchtverkeersleider. Daarnaast ben ik als supervisor verbonden aan de opleiding tot Praktijksportpsycholoog.

Om mij verder te ontwikkelen en te bekwamen om anderen beter te helpen heb ik verschillende opleidingen gevolgd, waaronder Emotionally Focused Therapy, Schematherapie, Acceptance & Commitment Therapy, Mindfulness Based Cognitive Therapy en Emotional Freedom Technique. Verder houd ik graag nieuwe ontwikkelingen bij of beter gezegd ‘laat ik mij graag inspireren’ door het lezen van boeken en tijdschriften, het bezoeken van workshops en congressen.

Met de toe te passen wetenschappelijk onderbouwde methodes, technieken, concepten en vaardigheden heb ik ruime en jarenlange ervaring.

Er is meer dan alleen mijn werk … ik ben getrouwd en heb 3 kinderen. Graag breng ik tijd met hen door. Ook zit ik vaker op mijn mountainbike en dan lekker genieten van de beweging en de omgeving. Daarnaast houd ik van lekker eten en lachen.

TRAINING VAN HET PRESTATIEGESDRAG VOOR
image
Werkwijze & visie

VraagTeeken!

image
Opleiding & werkervaring

Elke dag zie ik nieuwe dingen!

image
Samenwerkingsverbanden

Ik ben een onderdeel van het geheel!