top image overlay image

Sport

Sport is iets bijzonders. De atleten, de bewegingen, de competitie, de vreugde en de teleurstelling maken het mooi. De atleten hebben zich jaren aaneengesloten voorbereid met hard werken, werken en nog eens werken om dan vaak op dat ene moment het beste uit zichzelf te halen, om te presteren op het moment dat het telt. Dat is een kunst, maar hoeft geen toeval te zijn. Het dan waarmaken, dat is super sterk, zeker als de betreffende atleet door alles en iedereen als topfavoriet beschouwd wordt. Het dan laten afweten is super menselijk.
In 1984 schreef de Amerikaanse sportpsycholoog Garfield ‘De meeste sportbeoefenaars zullen beamen dat 60 tot 90 % van het succes in de sport is te danken aan mentale factoren en psychische kracht’.

Of de sporter nu van Olympisch niveau is of op een recreatief niveau acteert. Het maakt niet uit. Het draait om aandacht. En dat verdient aandacht.
Voor het positief beïnvloeden van de teamprestatie wordt er gekeken naar de belemmerende factoren binnen het individu en tussen de individuen, zodat 1 + 1 = 3.
En dat wat de coach doet is ook prestatiegedrag. Als een coach optimaal coacht, zijn werk goed doet, heeft dat een positief effect op de prestatie van het team of van de atleet. Meer over hoe het prestatiegedrag van de coach verbeterd kan worden bij talentontwikkeling.

Training Van Het Prestatiegedrag voor
image
Sport

Op het veld, op de baan, in het water.

image
Prestatieberoepen

In de schijnwerpers op het podium of als het over targets gaat.

image
Onderwijs

Onderwijs en boven wijs!

image
Beroepen met een verhoogd risico

Als het over leven en dood gaat …